RIMSKI NJOK S GUŠČJOM JETROM U UMAKU OD CRNOG TARTUFA (Glavno jelo)

Specijalitet Internacionalne kuhinje

Sastojci:

1,5 l mlijeka
350 g griza
90 g maslaca
110 g parmezana
20 g soli
3 cijela jaja i 2 žutanjka
tartuf
guščja jetra

Upute za pripremanje:

U lonac stavimo mlijeko, maslac i sol te pustimo da zakuha. Kada zakuha, mješajući pjenjačom dodajemo griz. Kuhamo 8 minuta pa dodamo parmezan. Nastavimo miješati još 4 minute na laganoj vatri. Ugasimo vatru i dodamo jaja. Mikserom dobro izradimo smjesu i izlijemo u pleh kojeg predhodno namastimo i pospemo krušnim mrvicama. Ispečenu smjesu pustimo da se ohladi. Kada je smjesa hladna (tvrda) rimski njok je gotov i spreman za posluživanje.
Za umak popržimo 2 režnja češnjaka na maslinovom ulju. Zalijemo mesnim temeljcem (2 dl) i pustino da krčka na laganoj vatri oko 5 minuta. Nakon toga dodamo malo naribanog tartufa. Posolimo i popaprimo. Dodamo malo peršina i prije serviranja sve zgusnemo maslacem.
Guščju jetru popržimo s obje strane na zagrijanoj tavi bez ulja.
Prije serviranja preko svega naribamo tartuf.