PURICA U UMAKU OD VINA (Glavno jelo)

Specijalitet Internacionalne kuhinje

Sastojci:

1,5 kg puretine u komadima
2-3 velike žlice maslaca
1 glavica sitno isjeckanog luka
1 velika ravna žlica brašna
4 dl crnog vina
četvrtina male žlice majčine dušice
1 lovorov list, dobro usitnjen
sol, papar
100 g sitno izrezane šunke
100 g sitno izrezane slanine
1 režanj češnjaka, sitno isjeckanog
1 velika žlica peršina, sitno isjeckanog
50 g šampinjona, prepolovljenih
50 g vrganja

Upute za pripremanje:

U ekspresni lonac stavite maslac i kad se zagrije, na njemu ispržite komade puretine da budu svijetlo smeđi s obje strane. Meso izvadite iz lonca i u njega stavite luk i pržite 2 minute. Dodajte brašno i promiješajte. Dodajte vino, majčinu dušicu, lovorov list, sol, papar, šunku, slaninu, češnjak, peršin, šampinjone i vrganje. Dobro promiješajte. Dodajte puretinu i lonac dobro protresite. Učvrstite poklopac i kad je u loncu postignut pritisak, smanjite vatru i kuhajte 15 minuta. Lonac skinite s vatre, smanjite pritisak i skinite poklopac. Meso složite na pladanj i prekrijte ga umakom. Uz jelo poslužite kruh, zagrijan u pećnici ili tijesto i zelenu salatu.