PUNJENA PUREĆA PRSA (Glavno jelo)

Specijalitet Internacionalne kuhinje

Sastojci:

1 purica
1 luk
1 mrkva
1 rebro celera
Za nadjev:
200 g purećih prsa
50 g šunke
1 jaje, mlijeko
150 g sredine kruha
50 g slanine
20 g suhih gljiva
20 g crnih maslina
peršin
70 g tvrdog sira za ribanje
povrće kuhano na pari i zeleni umak (za posluživanje)

Upute za pripremanje:

10 minuta prije no što ćete započeti s pripremom ovog jela, namočite gljive u mlaku vodu, a sredinu kruha u malo mlijeka. Ocijedite i gljive i kruh, pa ih skupa s purećim prsima, šunkom, slaninom, jajem, parmezanom, maslinama, soli, paprom i vezicom peršina usitnite mikserom u kašu.
Puricu očistite, napunite je nadjevom, pa potom zašite otvor kroz koji ste je napunili. Kuhajte sat i pol s mrkvom, lukom i celerom. Poslužite uz zeleni umak i povrće kuhano na pari.