PRŽENI KOLUTIĆI JABUKA U PIVSKOM TIJESTU (Desert)

Specijalitet Internacionalne kuhinje

Sastojci:

1 šalica brašna
1 šalica piva
1/2 šalice svježe iscijeđenog limuna
3 žlice smeđeg šećera
4 velike jabuke (Zlatni deliše, Granny Smith)
biljno ulje

Upute za pripremanje:

Zamiješajte brašno, pivo i sol u tijesto. Pustite da odstoji 1 h. U drugoj zdjeli izmiješajte sok od limuna i 2 žlice smeđeg šećera. Jabuke ogulite, narežite na kolutiće (debljine 0,5 - 1 cm), očistite sredinu i naslažite u plitku posudu za pečenje. Prelijte sa smjesom limuna i šećera. Ostavite da odstoje 1 h, pokrivene i na sobnoj temperaturi jednom ih okrećući. Osušite ih. Umočite svaki kolutić jabuke u tijesto. Pustite da se višak tijesta ocijedi i pržite ih 4 minute na ulju, jednom ih okrećući. Posušite na papirnatom ubrusu i pospite smeđim šećerom.