PANDURSKI RIŽOTO (Predjelo)

Specijalitet Internacionalne kuhinje

Sastojci:

300 g riže
400 g kokošjih (pileća) prsa,
100 g slanine
mrkva
crveni luk
stabljika celera
juha (najbolje od kokoši i govedine)
bijelo suho vino
Sirela ribani parmezan
80 g maslaca

Upute za pripremanje:

Opranu rajčicu otvorite i odstranite sjemenke. Operite i očistite mrkvu i celer pa ih narežite na veće komade.
Očistite kokošja (ili pileća) prsa od kostiju i hrskavice. Očišćeni crveni luk sitno narežite. Pirjajte ga polako na 50 g rastopljenog maslaca i sa slaninom narezanom na kockice, dodajte narezano meso, malo soli i papra, poklopite posudu i kuhajte na tihoj vatri. Nakon 10 minuta otklopite te podlijte s pola čaše vina i pustite da ishlapi.
Dodajte očišćenu rajčicu i nakon 2 - 3 minute rižu, podlijte kutlačom juhe i smanjite vatru te kuhajte rižoto 20 minuta povremeno dodajući po potrebi juhu.
Ugasite vatru, odstranite celer i mrkvu, dodajte preostali maslac, obilnu šaku ribanog parmezana i miješajte 3 - 4 minute.
Poslužite toplo, ali ne vruće.