KRUH SA INTEGRALNOM RIŽOM (Prilog)

Specijalitet Internacionalne kuhinje

Sastojci:

2 šalice integralnog pšeničnog brašna;
2 šalice crnog pšeničnog brašna(tip 850);
4 šalice integralne kuhane riže
2 žličice ulja
1/2 žličice morske soli
voda

Upute za pripremanje:

Pomiješajte suhe sastojke: brašno i sol. Dodajte ulje i izmiješajte. Dodajte kuhanu rižu i umijesite jednolično tijesto. Po potrebi, dodajte vode (ako je riža suho skuhana potrebna je voda, ako je riža mekana sa sluzi, voda neće biti potrebna). Tijesto treba mijesiti 10-15 minuta, po potrebi prosipajući ga brašnom.
Okrugli kalup za tortu na rasklapanje premažite uljem i pospite brašnom, te u njega utisnite tijesto i izravnajte ga. Nožem napravite rez u sredini kruha. Pokrijte kruh vlažnom kuhinjskom krpom i ostavite na toplom mjestu preko noći (do 12 sati).
Pecite 15 minuta u zagrijanoj pećnici na 150°C, pojačajte na 180°C i pecite još 1 sat i 15 minuta.
Kruh je slađi ako je riža skuhana dan – dva ranije. U tom slučaju ovaj kruh (bez kvasca) bolje će narasti.