KREM JUHA OD RAJČICE (Predjelo)

Specijalitet Internacionalne kuhinje

Sastojci:

(za 4 osobe)
1 glavica luka
2 žlice ulja
1 žlica maslaca
2 žlice šećera
1 svježa rajčica
60 g koncentrata od rajčice
1,5 l kokošjeg temeljca
1 lovorov list
sol
vegeta
papar
paprika po želji
3 žlice glatkog brašna

Upute za pripremanje:

U lonac stavimo ulje, šećer i na pola prerezani luk. Sve zajedno pržimo dok se od šećera ne napravi zlatni karamel. Dodamo narezanu rajčicu, maslac, lovorov list, vegetu, mljevenu papriku, sve zajedno 2 minute pirjamo, dodamo koncentrat od rajčice i još malo pirjamo. U to ulijemo kokošji temeljac i ostavimo da se lagano kuha 5 minuta. U hladnoj vodi razmutimo brašno i zagustimo juhu. Procijedimo juhu i kad je serviramo na tanjuru, možemo ju ukrasiti Brzo & fino vrhnjem za kuhanje.