BRESKVE PUNJENE MALINAMA (Desert)

Specijalitet Internacionalne kuhinje

Sastojci:

(za 4 osobe)
4 zrele breskve
100 g svježeg sira
4 badema
25 g šećera
nekoliko listića metvice
150 g malina
0,5 dl narančinog likera
40 g šećera u prahu
maslac

Upute za pripremanje:

Pažljivo operite maline, ocijedite i osušite. Operite breskve, neoguljene narežite napola, izvadite koštice i lagano izdubite. Zagrijte pećnicu na 200°C. Stavite svježi sir u zdjelu, dodajte oguljene izmrvljene bademe, šećer i narezane listiće metvice, dobro izmiješajte i napunite udubine breskva. Na svježi sir stavite maline, pokrijte drugom polovicom i povežite bezbojnom rafijom (ili kuhinjskim loncem). Maslacem namažite vatrostalnu okruglu zdjelu, poslažite breskve, prelijte likerom i pospite šećerom u prahu. Pecite 20 minuta. Ako je umak od malina previše rijedak, držite ga nekoliko minuta na vatri. Zatim njime prelijte dno svakog tanjura i u sredinu stavite breskvu.