BOŽIĆNI PANJ (Desert)

Specijalitet Internacionalne kuhinje

Sastojci:

170 g brašna
150 g šećera
6 jaja
100 g slatkog kakaa u prahu
1 teglica kreme od kestena
šećer u prahu
malo soli
100 g maslaca

Upute za pripremanje:

Žumanjke izradite sa šećerom, dodajte 150 g prosijanog brašna. Polovicu smjese izlijte u drugu posudu, te joj dodajte 50 g kakaa. Bjelanjcima dodajte malo soli, pa ih izradite u snijeg.
Snijeg primiješajte smjesama. Namašteni pravokutni kalup obložite papirom za pečenje, kojeg ste također namastili i pobrašnili. Izlijte smjese u kalup na debljinu od 1 centimetra.
Pecite 15 minuta na 200°C. Kada biskvit bude pečen, prevrnite kalup na vlažnu krpu i uklonite papir za pečenje.
Oba biskvita natopite slastičarskim umakom i premažite ih kremom od kestena.
Tamnim biskvitom pokrijte svijetli biskvit, pa ih pomoću pamučne krpe zamotajte u roladu, koju ćete onda omotati u papir za pečenje i staviti u hladnjak na 3-4 sata.
Preostali maslac izradite sa žličicom šećera u prahu i preostalim kakaom. 10 minuta prije posluživanja, kolač izvadite iz hladnjaka, uklonite papir za pečenje, a samu roladu ukrasite tako da preljev izgleda kao kora od drveta.


Uz Božični panj uredništvo Gastronauta preporuča Dolce nota, Legovina.