KREMA OD KAKIJA (Desert)

Specijalitet Indijske kuhinje

Sastojci:

6 zrelih kakija
2 žumanjka
2 vanilin šećera
500 g maslaca
500 g šećera
200 g glatkog brašna
2,5 dl mlijeka
1 vrećica šlaga

Upute za pripremanje:

U tavu stavite šećer i dvije žlice vode i na laganoj vatri miješajte 10-tak minuta dok šećer na dobije svjetlo smeđu boju. U maloj posudi na 2 minute zagrijte mlijeko, pa dodajte karamelu i zamiješajte. Izradite žumanjke i umiješajte im smjesu od mlijeka i brašno. Staviti posudu sa smjesom na vrlo slabu vatru, nastavljajući miješati drvenom kuhačom oko 10-tak minuta, potom kremi dodajte maslac i ostavite neka se ohladi.
Meso kakija narežite na komadiće i izmiksajte sa 1vanilin šećerom, a po želji dodajte malo ruma. Posebno istući šlag sa 1 vanilin šećerom. Smjesu od kakija podijelite u 2 čaše, a iznad nje stavite kremu od jaja i tučeni šlag. Ukrasite po želji.