ZELENI REZANCI NA OZALJSKI (Glavno jelo)

Specijalitet Hrvatske kuhinje

Sastojci:

za 4 osobe:
300 g domaćih zelenih rezanaca
1 glavica luka
3 žlice ulja
origano
2 režnja češnjaka
400 g svježih gljiva (vrganji, lisičarke, šampinjoni)
sol
papar
100 ml bijelog vina
30 g maslaca
150 g Dukat Zagrebačkog svježeg sira
200 ml slatkog vrhnja
1 žumanjak
list peršina

Upute za pripremanje:

Gljive očistimo i narežemo na listiće. Luk, češnjak i peršin sitno nasjeckamo. Na zagrijanom ulju popržimo luk i gljive. Dodamo začine. Zalijemo vinom i pirjamo dok gljive ne omekšaju. Dodamo češnjak i popaprimo. Rezance skuhamo u slanoj vodi. Pazimo da se ne prekuhaju. U tavu dodamo maslac, ocijeđene rezance, svježi sir, vrhnje izmiješano sa žumanjkom i pripremljene gljive. Sve zajedno zagrijemo i pospemo peršinom.