BRŽOLICA OD MEDVJEDA (Glavno jelo)

Specijalitet Goranske kuhinje

Sastojci:

Za 4 osobe:
1 kg medvjeđeg mesa
0,15 kg češnjaka
0,01 kg papra
0,01 kg soli
0,01 kg crvene paprike
1 žlica konzerve od rajčice
0,1 kg brašna
0,2 l ulja

Upute za pripremanje:

Meso izrezati u odreske od oko 0,25 kg. Odreske dobro natučemo, posolimo, popaprimo, posipamo crvenom paprikom i dodamo sjeckani češnjak. Sve dobro utučemo u šnicle koje zatim uvaljamo u brašno i prepržimo na vrućem ulju da porumene s obje strane. Kada odresci dobiju boju, zalijemo ih goveđim temeljcem i dodamo razmućenu žlicu rajčice iz konzerve. Ostale začine dodamo po želji. Odreske pirjamo na laganoj vatri 2 do 3 sata.
Uz jelo servirati palentu, krumpirove njoke ili okruglice od kruha.