ZAPEČENA BROKULA SA SIROM (Predjelo)

Specijalitet Francuske kuhinje

Sastojci:

1 kg brokule
3 tvrdo kuhana jaja
100 g sira Bilogorac
30 g maslaca
mrvice
sol
papar

za umak:

40 g brašna
30 g maslaca
0,5 l mlijeka
sol
papar
muškatni oraščić

Upute za pripremanje:

Brokulu rastaviti na cvjetove i skuhati u posoljenoj vodi. Ohladiti. Za to vrijeme pripremiti umak: u zdjeli otopiti maslac, dodati brašno i mlijeko, malo prokuhati, posoliti, popapriti i poprašiti muškatnim oraščićem. Ohlađenu brokulu preliti bešamel – umakom, lagano promiješati i posuti listićima Bilogorca+. Vatrostalnu zdjelu namazati maslacem, staviti u nju polovicu brokule, a odozgo složiti ploške tvrdo kuhanih jaja i prekriti preostalom brokulom. Posuti sjeckanim peršinom, mrvicama i listićima maslaca. Staviti u zagrijanu pećnicu i zapeći.