SLOŽENAC OD TIKVICA (Međujelo)

Specijalitet Francuske kuhinje

Sastojci:

600 g tikvica
4 jaja
1 mrkva
1 luk
1 rebro celera
40 g brašna
4 dl mlijeka
peršin
Sirela ribani Parmezan
razne vrste radića i 1 limun
80 g maslaca
maslinovo ulje
juha od povrća

Upute za pripremanje:

Popirjajte narezanu mrkvu, luk, celer i vezicu peršina na 4-5 žlica ulja.
Dodajte tikvice koje ste prethodno očistili, oprali i narezali na komadiće, posolite i popaprite. Pustite tikvice da nakratko zažute, pa ih podlijte kutlačom juhe, poklopite posudu i pustite da se pirjaju petnaestak minuta na laganoj vatri.
Tikvice tada ocijedite i ispasirajte mikserom. Izlijte kremu od tikvica u zdjelu, primiješajte jedno po jedno jaje, šaku parmezana i bešamel umak kojeg ste napravili od 50 g maslaca, brašna i mlijeka.
Izlijte kremu u maslacem namašten cilindrični kalup, pokrijte aluminijskom folijom i kuhajte pola sata na pari u pećnici na 180°C.
Istresite složenac iz kalupa i poslužite toplog, garniranog kriškicama limuna i začinjenim radićem.