ŠKARPINA S KAPRIMA (Glavno jelo)

Specijalitet Francuske kuhinje

Sastojci:

1 kg škarpine
3 limuna
papar
1,25 dl ulja
šaka kapara
peršin
jaja

Upute za pripremanje:

Škarpine očistiti, oprati, obrisati, posoliti i peći na gradelama, a za vrijeme pečenja neprestano mazati uljem i limunovim sokom. Kad se riba ohladi, poreda se u zdjelu jedna uz drugu, glava uz rep. Na duboki tanjur za 1 kg ribe iscijedi se sok od 2 limuna, papra i 1,25 dl ulja, te tuče viljuškom dok ne postane gusto, pa se polije po hladnoj ribi, a još se odozgo pospe šaka isjeckanih kapara. Riba se ukrasi uokolo zelenim peršinom, lisnato izrezanim limunom i tvrdo kuhanim jajima. Škarpina se može peći i u pećnici ako se prije premaže uljem, limunovim sokom i svaka umota u aluminijsku foliju i složi u tepsiju.