RIŽA S PJENUŠCEM (Prilog)

Specijalitet Francuske kuhinje

Sastojci:

500 g riže
3-4 komada narezane koljenice, 1kg
400 g graška
poriluk
brašno
boca pjenušca
juha od povrća
sir Ribanac
mrvice
peršin
60 g maslaca
maslinovo ulje

Upute za pripremanje:

Pomiješajte 2 šalice juhe sa šalicom i pol pjenušca te zakuhajte. Dodajte rižu, sol i papar te miješajući kuhajte na tihoj vatri. Podlijevajte polako s još juhe pomiješane s pjenušcem kako riža upija tekućinu. Nakon 5 minuta dodajte grašak i miješajući kuhajte još 10 minuta. Sklonite posudu s vatre, začinite rižu maslacem i s puno ribanca te miješajte još 3 minute. Omlačite. Očistite poriluk i pirjajte ga na 4 žlice ulja. Zažutite komade koljenice koje ste malo obrašnili. Podlijte s čašom pjenušca, posolite, popaprite i poklopite te lagano kuhajte 20 minuta. Okrenite ih pa isto toliko kuhajte na drugoj strani. Ugasite vatru, dodajte peršin i malo ohladite. Meso složite po riži i ukrasite peršinom. I evo, gotovo je još jedno elegantno i ukusno jelo.