PJENA OD PAPRIKA (Predjelo)

Specijalitet Francuske kuhinje

Sastojci:

4 paprike
1 luk
300 g Sirela topljenog sira Picok
bosiljak, menta
maslinovo ulje

Upute za pripremanje:

Paprike očistite i uklonite im sjemenke. 3 paprike ćete tada speći u pećnici na 180 °C, oguliti ih i narezati na listiće. Paprike zatim popirajte na tanko narezanom luku i 3-4 žlice ulja i posolite. Nakon 5 minuta smanjite vatru, poklopite i pirajte još 10 minuta. Ocijedite paprike i ispasirajte ih mikserom, prethodno im dodavši vezicu bosiljka i vezicu mente. Smjesu izlijte u posudu, pa joj primiješajte sir i izradite pjenjačom u mekanu i pjenastu kremu. Rashladite u hladnjaku sat vremena i poslužite uz listiće svježe paprike.
Uz pjenu od paprika možete poslužiti pržene kriške kruha i fini mirisni maslac: 150 g maslaca pjenasto izradite s malo soli, nekoliko kapi Worchester umaka i vezicom fino usitnjenog vlasca.