NABUJAK OD LOSOSA (Predjelo)

Specijalitet Francuske kuhinje

Sastojci:

180 g fileta od lososa
2 tikvice
2 jaja
ribani Parmezan
30 g maslaca
maslinovo ulje
180 g fileta od lososa
2 tikvice
2 jaja
ribani parmezan
30 g maslaca
maslinovo ulje

Za bešamel umak:
mlijeko
50 g brašna
40 g maslaca

Upute za pripremanje:

Za bešamel: brašno polako zažutite na 40 g rastopljenog maslaca, polako dodajte čašu mlijeka, neprekidno miješajući. Nakon 5 minuta dodajte sol i papar, isključite štednjak i pustite da se ohladi.
Losos narežite na sitne kockice i popirjajte ga na malo ulja. Posolite i popaprite, isključite štednjak i pustite da se ohladi.
Tikvice očistite, operite i narežite na vrlo tanke listiće. Dodajte ih bešamel umaku, zajedno sa žumanjcima, dvjema žlicama parmezana i pirjanim lososom.
Smjesi primiješajte snijeg od bjelanjaka, posolite, popaprite, pa je izlijte u kalupiće koje ste namastili maslacem. Kuhajte nabujak 20 minuta na pari u pećnici na 200 °C i odmah poslužite.