GRATINIRANI REZANCI (Predjelo)

Specijalitet Francuske kuhinje

Sastojci:

400 g rezanaca
3 jaja
1/2 l mlijeko
Sirela ribani parmezan
muškatni oraščić
80 g maslaca

Upute za pripremanje:

Izmiksajte 30 g brašna, šaku ribanog parmezana, mlijeko, sol, papar, muškatni oraščić i rastopljeni maslac. Premjestite sadržaj u posudu i na tihoj vatri stalno miješajte dok se ne zgusne. Ugasite vatru i pustite jelo da se ohladi.
U ohlađenu smjesu dodajte snijeg od 3 bjelanjka i istučene žumanjke.
Rezance skuhajte u puno osoljene vode u koju ste ulili nekoliko kapi ulja, ocijedite i premjestite u kalup premazan maslacem, pa začinite umakom od mlijeka i jaja te pospite parmezanom. Pecite 10 minuta na 200°C.