KRUH OD KRUMPIRA (Desert)

Specijalitet Austrijske kuhinje

Sastojci:

4 krumpira
1,8 kg brašna
20 dag šećera u prahu
20 dag maslaca ili masti;
10 dag grožđica
vanilija
2 jaje
nastrugana kora od pola limuna
40 dag kvasca
malo soli

Upute za pripremanje:

Treba ohladiti 4 komada kuhanih i pasiranih krumpira. Doda se finog prosijanog brašna, šećera u prahu, maslaca ili masti, grožđica, vanilije, jaje, nastrugana kora od limuna i napose dignuti kvas od kvasca i malo soli. Zamijesi se i utare tijesto kao za kruh, umijese 2 štruce, ostave 1 sat na toplom mjestu da se dignu, pa se peku pri umjerenoj vatri. Sutradan se režu kriške, još se u pećnici posuše i služe uz kavu. Vrlo je ukusno, a može poslužiti i čim se ispeče.