Najveća hrvatska baza restorana i recepata

Sljedeće druženje članova Kluba Gastronaut, održati će se 01.-03. listopada 2007. u drevnom Omišu, gradu smještenom ispod toliko opjevane stijene, gradu u kome ulazi Cetina u more, gradu poznatom po dalmatinskim klapama, marendama i gusarima.

Naši suorganizatori su TZ grada Omiša, Festival Dalmatinskih klapa, hotel Plaža Omiš i restoran Kaštil Slanica, a pored njih naši domaćini će biti i restorani Puljiz, Milo i Pod odronom, konobe Joskan, U našega Marina  i Kanjon. 

Službena tema skupa su Dalmatinske marende i klape, a pored njih ćemo bolje upoznati i dalmatinski pršut obližnje pršutane Voštane kao sastavni dio toplih jela; specijalitete spoja obale, Cetine i mora i gusarske običaje.   


Glavni sponzori tekućih pitanja biti će vinarije Agrolaguna, Mladina i Badel 1862.

PROGRAM 

Ponedjeljak 01.10.2007.

18.00 h cocktail party dobrodošlice, hotel Plaža, Omiš
19.00 h večera na temu Jela s pršutom uz nastup klapa i priču o dalmatinskim klapama 
Meni:

Salata od matovilca s pršutom 
***
 Juha od žitarica s pršutom
*** 
Mladi sir u foliji po receptu šefa kuhinje
***
Punjene tikvice s nadjevom od pršuta
Zapečene rajčice s nadjevom od pršuta i sira
***
Sarme u slatkom kupusu s pršutom
***
Svinjski filet punjen suhim smokvama, šljivama i pršutom
***
Palačinke "Restoran Plaža"

Pored navedenih jela, od kojih će svako biti posluženo za stolom uz neko od kvalitetnih i vrhunskih vina naših sponzora, sa biffe stola će se moći kušati i drugi specijaliteti hotela Plaža s dalmatinskim pršutom, kao što su: Šparoge s pršutom s umakom Hollandaise, Juha od graha s pršutom, Krem juha od gljiva s pršutom, Pečena paprika s nadjevom od pršuta, Dalmatinske tripice s pršutom po receptu šefa kuhinje...

Utorak, 02.10. 2007.

10.00 h – šetnja Omišom uz obilazak restorana Puljiz, Milo i Pod odronom i konoba Joskan, U našega Marina  i Kanjona koje će pripremiti neku od tradicionalnih dalmatinskih marendi. Upoznati ćemo se i s ljepotama i kulturnim vrijednostima stare jezgre grada Omiša, kao i s filozofijom dalmatinskih marendi. Između ostalih tradicionalnih marendi, kušati ćemo i raštiku sa suhim mesom i srdelama, brudet, tripice, kiseli kupus s suhim mesom...

15.00 h – odlazak brodom kroz kanjon Cetine u kome je sniman Winettu, do Radmanovih mlinica u kojima će se demonstrirati priprava soparnika i kušati vina lokalne vinarije Kuća sretnog čovjeka
18.00 h – odlazak brodom do Kaštil Slanice u kojoj će se održati večera Omiških gusara na temu spoja obale, Cetine i mora.

˝Pijana˝ hobotnica
***
Omiška juha sa sirom
***
Gusarska plata ( žabe, plodovi mora, spuži, raci) – jela sa stine ( Omiške Dinare),  mora i Cetine
***
Brudet od omiške jegulje
***
Divljač s njokima na omiški način
***
Domaći pivac ispod peke, salata i bravetina na špic
***
Omiška Rožata 

Povratak do grada.

Srijeda, 03.10.2007.

Odlazak ili fakulatativni programi prema dogovoru.