Sastanak i edukativna radionica za ugostitelje s područja Kostrene, Bakra i Kraljevice
- jačanje gastronomskog imagea Rijeke i Riječkog prstena, pripreme za titulu Kvarner prijestolnica gastronomije
Organizatori radionice: Turistička zajednica grada Rijeke u suradnji s Abisal, Gastronaut, Turistička zajednica općine Kostrena, Turisticka zajednica grada Bakra i Turistička zajednica Kraljevica.
Projekt se provodi uz podršku Hrvatske turističke zajednice
Sastanak i edukativna radionica,
u utorak 24. lipnja 2025. u prostoru Dobrovoljnog vatrogasnog društva Kostrena, lokacija s početkom u 11 h.
Teme sastanka i radionice su:
1. aktualni i novi trendovi u gastronomiji i ugostiteljstvu;
2. načini kreiranja gastronomskih brendova;
3. zajednički marketing u sklopu projekata „Jačanje gastronomskog imagea Rijeke i Riječkog prstena“, pripreme za Kvarner – prijestolnica gastronomije – promocije lokalnih jela i namirnica.
Ukupno predviđeno trajanje edukativne radionice i sastanka je oko sat i pol vremena.
Na radionici će nam se pridružiti i lokalni proizvođači čije ćemo proizvode degustirati nakon sastanka.
Voditeljica projekta:
prof. Karin Mimica
Ugostitelji i lokalni proizvođači hrane i pića se za sudjelovanje mogu prijaviti na gastronaut@gastronaut.hr do 22. lipnja 2025. Prijava treba sadržavati naziv restorana ili proizvodnje, ime osobe / osoba koje će sudjelovati te kontakte - telefon i e-mail.
Stranice Mozaik okusa Rijeke i Riječkog prstena - ova stranica će se nadopunjavati s ponudom i sadržajima koji jačaju gastronomski image Rijeke i Riječkog prstena.