Sastanak i edukativna radionica za ugostitelje s područja općina Čavle i Jelenje
- jačanje gastronomskog imagea Rijeke i Riječkog prstena, pripreme za titulu Kvarner prijestolnica gastronomije
Organizatori radionice: Turistička zajednica grada Rijeke u suradnji s Abisal, Gastronaut, Turistička zajednica općine Čavle, Turistička zajednica općine Jelenje.
Projekt se provodi uz podršku Hrvatske turističke zajednice
Sastanak i edukativna radionica,
u utorak 17. lipnja 2025. u OPG Frankulin, lokacija s početkom u 17h.
Teme sastanka i radionice su:
1. aktualni i novi trendovi u gastronomiji i ugostiteljstvu;
2. načini kreiranja gastronomskih brendova;
3. zajednički marketing u sklopu projekata „Jačanje gastronomskog imagea Rijeke i Riječkog prstena“, pripreme za Kvarner – prijestolnica gastronomije – promocije lokalnih jela i namirnica.
Ukupno predviđeno trajanje edukativne radionice i sastanka je oko sat i pol vremena.
Na radionici će nam se pridružiti i lokalni proizvođači čije ćemo proizvode degustirati nakon sastanka: sireve sirane Frankulin, vina vinarije Pavlomir iz Novog Vinodolskog te sladoled od ovčjeg sira, kreacija Tomaša Maglice, Karuba d.o.o. Kukuljanovo.
Voditeljica projekta:
prof. Karin Mimica
Ugostitelji i lokalni proizvođači hrane i pića se za sudjelovanje mogu prijaviti na gastronaut@gastronaut.hr do 15. lipnja 2025. Prijava treba sadržavati naziv restorana ili proizvodnje, ime osobe / osoba koje će sudjelovati te kontakte - telefon i e-mail.
Stranice Mozaik okusa Rijeke i Riječkog prstena - ova stranica će se nadopunjavati s ponudom i sadržajima koji jačaju gastronomski image Rijeke i Riječkog prstena.