Sastanak i edukativna radionica za ugostitelje s područja grada Kastva i općine Viškovo
- jačanje gastronomskog imagea Rijeke i Riječkog prstena, pripreme za titulu Kvarner prijestolnica gastronomije
Organizatori radionice: Turistička zajednica grada Rijeke u suradnji s Abisal, Gastronaut, Turistička zajednica općine Viškovo, Turistička zajednica Kastav
Projekt se provodi uz podršku Hrvatske turističke zajednice
Sudionicima je pola sata prije sastanka, od 16:30 h, omogućen obilazak Kuće halubajskega zvončara uz vodiča.
Sastanak i edukativna radionica, početak u 17:00 h.
Teme sastanka i radionice su:
1. aktualni i novi trendovi u gastronomiji i ugostiteljstvu;
2. načini kreiranja gastronomskih brendova;
3. zajednički marketing u sklopu projekata „Jačanje gastronomskog imagea Rijeke i Riječkog prstena“, pripreme za Kvarner – prijestolnica gastronomije – promocije lokalnih jela i namirnica.
Ukupno predviđeno trajanje edukativne radionice i sastanka je oko sat i pol vremena.
Na radionici će nam se pridružiti i lokalni proizvođači čije ćemo proizvode degustirati nakon sastanka: članovi udruge Belica - vinarije Plovanić, Kapić i Mandić.
Voditeljica projekta:
prof. Karin Mimica
Ugostitelji i lokalni proizvođači hrane i pića se za sudjelovanje mogu prijaviti na gastronaut@gastronaut.hr do 08. lipnja 2025. Prijava treba sadržavati naziv restorana ili proizvodnje, ime osobe / osoba koje će sudjelovati te kontakte - telefon i e-mail.
Stranice Mozaik okusa Rijeke i Riječkog prstena - ova stranica će se nadopunjavati s ponudom i sadržajima koji jačaju gastronomski image Rijeke i Riječkog prstena.
Informacije o radionici održanoj u Rijeci