Restoran NIKO, Zadar

  • Vlasnik: Erik Pavin
  • Voditelj: Erik Pavin
  • Glavni kuhar: Vesna Bulatović
Radno vrijeme:
Neradni period: 24. prosinca - 18. siječnja
Uz Hrvatsku i drevni grad Zadar veže se i ime restorana Niko. Restoran Niko otvoren je davne 1963. godine te ove obilježava 60. godišnjicu neprestanog rada. Uspjeh dugogodišnje tradicije ugostiteljstva obitelj Pavin tumači geslom: “Gosti se kod nas osjećaju kao kod kuće, a jela koja im nudimo spremamo kao što bi ih i sebi napravili.”
Restoran Niko smješten je na Puntamici, u mirnom predgrađu Zadra na samoj obali mora s prekrasnim pogledom koji se pruža na stari grad, more i obližnje otoke.
Kuhinja je prvenstveno bazirana na ribljem meniju. Specijaliteti kuće su ribe koje gosti sami odabiru iz bogate ponude, jastozi iz vlastite jastožere i carpaccio od škampi.
Intiman ambijent i opuštenu atmosferu nerijetko upotpunjuje i gostovanje klapa.
U sklopu objekta je 2003. godine otvoren mali obiteljski hotel koji raspolaže s 15 luksuzno opremljenih soba i 1 predsjedničkim apartmanoma.
“Ponosni smo što smo u ovih 60 godina rada ugostili svjetski poznata imena predstavljajući našu dalmatinsku tradiciju gastronomije i europskog stila smještaja kao i sve domaće poznavatelje vrhunske usluge koji nas prate desetljećima. Naša tradicija njeguje odnos prema gostu kao dijelu obitelji te smo sve njihove želje spremni ispuniti... uz miris mora, uz pismu tihu, punog stola, na zalasku sunca, dobrodošli od srca želimo da Vam kod nas bude kao iz snova...“, poručuje obitelj Pavin.

U vodećih 100 restorana ušao je 18 puta i to 2002, 2005, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019, 2020, 2021 i 2022 godine.