Restoran RIVICA, Njivice

  • Vlasnik: Dražen Lesica
  • Voditelj: Dražen Lesica
  • Glavni kuhar: Igor Eržen
Radno vrijeme:
  • pon - ned 12:00 - 22:00
Neradni period: 15. siječnja - 15. veljače
Sve je počelo davne 1934. godine u pansionu Mare Lesica pranone Dražena Lesice.
Kroz vrijeme Rivica je postala odredište putnika namjernika, gurmana spremnih na gastro doživljaj.
Proteklih 80 godina restoran i njegovi vlasnici dobitnici su više strukovnih domaćih i stranih priznanja.
Razlog tome svakako je kulinarsko umijeće i maštovitost kuhara u spravljanju namirnica iz mora i kraja na nov, svjež i originalan način, u skladu sa zahtjevima modernog gosta. Svaka kvalitetna sezonska namirnica inspiracija je kuharima Rivice na niz autohtonih i kreativnih specijaliteta.
U Rivici se sezonski održavaju manifestacije: Dani janjetine, Dani šparoga, Dani Bakalara, Antička kuhinja, Plavuše bez kostiju...
“Ćakule uz vino” su druženja vinara i birane publike koje se povremeno održavaju petkom. Na njima su nastupili Tomac, Krauthaker, Gašper Čarman, Kutjevački podrum, Coronica, Krajančić, Čerman, PZ Vrbnik i mnogi drugi vinari te maslinova ulja Cadanela.

U vodećih 100 restorana ušao je 28 puta i to 1995, 1996, 1997, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019, 2020, 2021 i 2022 godine.