Restoran DOPOLAVORO, Ičići

  • Vlasnik: Dejan Zorica
  • Voditelj: Dejan Zorica
  • Glavni kuhar: Arno Česen
  • Radno vrijeme: 12-23
  • Neradni dan: Ponedjeljak

Krenu li starom cestom preko Učke, 1000 metara nad morem, 15 km od Opatije, odnosno 25 km od Rijeke, ljubitelji dobre hrane, prvenstveno jela od divljači i mesnih specijaliteta, naći će svoje mjesto u ugodnom ambijentu restorana Dopolavoro, ukrašenom lovačkim trofejima, starim alatima i umjetničkim slikama. U kamin sali za 15-tak osoba, spremaju se jela ispod čripnje: teletina s krumpirima, teleće koljenice, janjetina, kozletina...

Nakon šetnje prirodom, goditi će vam okrjepa uz veliki izbor juha, toplih i hladnih predjela, jela od šumskih gljiva, divljih šparoga i tartufa te domaći kolači, od kojih je naročito poznat “Nonin bušić” (bakin poljubac). Uz domaća istarska vina nude se i vina poznatih hrvatskih podruma.

U vodećih 100 restorana ušao je 14 puta i to 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011 i 2012 godine.