SLATKI RAFIJOLI (Desert)

Specijalitet Primorske kuhinje

Sastojci:

za 6 osoba - nadjev:
700 g mrvica
450 g šećera
120 g maslaca
80 g margarina
15 dag ribanog ovčjeg sira iz ulja
korice limuna
oko 5 dl vode

Tijesto:
800 g brašna
2 jaja
1 dl ulja
mlake vode (po potrebi), sol

Upute za pripremanje:

Tijesto: Brašno, jaja, šećer, ulje, sol i vodu zamijesimo u jednoliènu smjesu. Razvaljamo tijesto i režemo ga u okrugle oblike promjera oko 10 cm.
Nadjev: Mrvice, šećer, sir, maslac, limunove korice i margarin oparimo kipućom vodom. Zamijesimo i radimo hljepčiće. Stavljamo ih na tijesto, preklopimo i rubove dobro stisnemo. Pržimo u ulju dok ne porumene s obje strane. Poslužimo tople.