LOVAČKA PITA (Međujelo)

Specijalitet Lovačke kuhinje

Sastojci:

250 g brašna
2 g soli
50 g maslaca
3 cl ulja
1 dl vode
200 g gljiva
200 g luka
100 g pancete
100 g svježih paprika
2 jaja
1 g origana
2 g peršina
1 g ljute začinske paprike
5 cl kiselog vrhnja
10 g cherry rajčica
10 g ružmarina

Upute za pripremanje:

Od brašna soli, maslaca, ulja i vode umijesimo glatko tijesto. Dok tijesto odmara pripremamo nadjev za pitu. Na vruće ulje stavimo luk, pancetu, gljive, svježu papriku i origano. Sve zajedno propirjamo i povežemo s prethodno razmućenim jajima. Dodamo peršin, ljutu papriku, sol i papar.
Tijesto tanko razvučemo, nadjenemo ga s gotovom smjesom, zarolamo ga i stavimo peći u prethodno zagrijanu pećnicu, 25 minuta na 190 °C. Poslužujemo toplo uz kiselo vrhnje i dekorirano cherry rajčicama i ružmarinom.