SARMA OD OGULINSKOG KISELOG ZELJA I MESA DIVLJAČI (Glavno jelo)

Specijalitet Ličke kuhinje

Sastojci:

1 veća glavica ogulinskog kiselog zelja
100 g rezanog kiselog zelja
800 g mljevenog mesa divlje svinje
200 g mljevenog jelenjeg mesa
2 veće glavice luka
3 režnja češnjaka
1 žličica mljevene slatke paprike
150 g riže
200 g pancete
50 g brašna
1 jaje
sol i papar po želji

Upute za pripremanje:

Pirjani luk, začine, rižu i jaje dodamo u mljeveno meso. Kompaktnom smjesom punimo listove ogulinskog kiselog zelja. Na dno posude stavimo rezano zelje i na njega složimo sarmu, dodamo pancetu i slatku crvenu papriku. Posudu napunimo vodom tako da sarma bude prekrivena te kuhamo oko 2 sata. Kad je sarma kuhana napravimo zapršku.
Uz sarmu poslužimo pire od ličkog krumpira.