TJESTENINA SA ŠPINATOM I KREMASTIM ROQUEFORT UMAKOM (Predjelo)

Specijalitet Kreativne kuhinje

Sastojci:

velika žlica maslinovog ulja
130 g ljutih kobasica
500 g svježeg špinata
255 g šampinjona
2 režnja češnjaka
velika žlica grubo narezanih oraha
2 dl tučenog slatkog vrhnja
127 g sira Roquefort
2 velike žlice senfa
373 g tjestenina

Upute za pripremanje:

Zagrijte ulje na srednjoj vatri i pirjajte kobasice narezane na tanke kolute otprilike 5 minuta. Maknite kobasice sa vatre u drugu posudu. Na tavi u kojoj ste pirjali kobasice, dodajte gljive i kuhajte ih par minuta. Zatim dodajte špinat i kobasice. Češnjak i orahe popržite minutu, pa dodajte sir i vrhnje te ostavite da prokuha. Kada zgusne dodajte mu kobasice sa gljivama i začinite solju i paprom. U međuvremenu skuhajte tjesteninu u kipućoj slanoj vodi. Kuhanu tjesteninu procijedite i servirajte prelivenu umakom od sira.