PUREĆA PRSA SA NJOKIMA OD SIRA (Glavno jelo)

Specijalitet Kreativne kuhinje

Sastojci:

0,8 kg purećih prsa
0,1 kg svježe crvene paprike
0,1 kg šampinjona
2 jaja
Sol i papar po želji
manja glavica luka
0,1 l bijela vina
0,2 l slatkog vrhnja
0,1 kg vrganja
Kosani svježi peršin

Upute za pripremanje:

ZA nadjev popržiti šampinjone narezane na listiće i crvenu papriku na kockice, zatim posoliti i popapriti po želji, te maknuti sa vatre i umiješati jaja.
Pureća prsa izdubiti nožem, napuniti nadjevom i zatvoriti čačkalicom.
Na ugrijanoj masnoći u tavi popržiti puretinu, zatim na istoj masnoći popržiti sitno sjeckani luk, malo podliti vodom i poklopiti da se lagano pirja. Kad voda ishlapi stavite nasjeckane vrganje i zalijte vinom.
Kad vino fermentira dodati vrhnje, začiniti i ostaviti da kuha dok se umak zgusne, zatim maknuti jelo sa vatre i servirati sa prilogom po želji.
Izvor: Vlesajamaski kup kuhara 2005.