NJOKI S LJEŠNJACIMA I PESTOM - KLEVENICE (Glavno jelo)

Specijalitet Kreativne kuhinje

Sastojci:

2 režnja češnjaka
500 g njoka
25 g svježih listova bosiljka
25 g lješnjaka
200 g zagrebačkog svježeg sira
sol, svježe mljeveni papar
4 trokutića Zdenka sira
1 sirni namaz Dukatela
2 dl vrhnja za kuhanje

Upute za pripremanje:

U mikseru usitnite češnjak, bosiljak, lješnjake i sir. U vreloj slanoj vodi kuhajte Clever njoke dok ne isplivaju na površinu. Dodajte procijeđenim njokima umak i dobro promiješajte, pospite paprom i poslužite u pekače veličine jedne porcije. Na kraju sve prelijemo rastopljenim umakom sirnog namaza, zdenka sira i slatke vrhnje. Količine stavimo po želji ovisi koliko sočne želimo njoke. Zapečemo u pećnici na 200 °C dok ne dobije zlatno-žutu boju. S ovim je receptom kuharica Ivana Vukmanić iz restorana DP sudjelovala na II. Velesajamskom kupu kuhara 2004. godine.