RAGU OD BOŠKARINA S KARAMELAMA PUNJENIM SKUTOM (Glavno jelo)

Specijalitet Istarske kuhinje

Sastojci:

Za 4 osobe:

tijesto:
3 žlice oštrog brašna
2 jaja
2 žličice maslinovog ulja
prstohvat soli
mišanca (samoniklo jestivo bilje)

nadjev:
55 g skute
prstohvat soli
prstohvat papra

ragu:
800 g boškarina
3 luka
2-3 režnja češnjaka
maslinovo ulje
crno vino
lovor i ružmarin

Upute za pripremanje:

Tijesto zamijesimo zajedno s mišancom koju prethodno dobro ocijedimo. Razvaljamo ga, narežemo na kvadrate i na svakog stavimo malo skute. Zamotamo kao bombone karamele.
Na maslinovom ulju pirjajmo sitno nasjeckani luk. Kada postane staklast i mekan, dodamo nasjeckano meso. Kratko popržimo pa ulijemo temeljac ili vodu te dodamo lovor, ružmarin i češnjak. Kuhamo oko sat i pol na laganoj vatri dok meso ne postane posve mekano. Na pola kuhanja dodamo crno vino. Pustimo da reducira, dok ragu ne postane gust.