NADJEVENA PUREĆA PRSA NA MOTOVUNSKI NAČIN (Glavno jelo)

Specijalitet Istarske kuhinje

Sastojci:

Za 4 osobe:
600 g purećih prsa
200 g svinjetine
100 g purećih želudaca
50 g pršuta
50 g ribanca
200 g kestena
1 grančica celerovog lista
1 jaje
100 g pancete
1 dl crnog vina
1 dl ulja
sol i papar

Upute za pripremanje:

Svinjetinu samljeti i pomiješati s ribanim sirom, pršutom narezanim na kockice, jajem, sjeckanim celerom i zgnječenim kuhanim kestenovima. Na malo ulja popržiti pureće želuce narezane na kockice. Doliti crnog vina i pirjati. Pirjane želuce dodati smjesi s mljevenim mesom. Posoliti i popapriti. Pureća prsa odvojiti od kosti, razrezati u veliki odrezak, istući batom i nadjenuti smjesom. Nadjevena pureća prsa saviti i povezati koncem. U nauljenu tepsiju položiti pureća prsa i peći u pećnici na umjerenoj vatri. Nakon pola sata pečenja, obložiti savitak tankim ploškama pancete kako ne bi bio suh. Ispeći do kraja. Jelo poslužiti uz pečeni krumpir i salatu od radića.