LOSOS GLAZIRAN TERIYAKIJEM NA KREMI OD CELERA SA ŠARENIM POVRĆEM (Glavno jelo)

Specijalitet Internacionalne kuhinje

Sastojci:

180 - 200 g lososa (filet)
mrkva
brokula
cvjetača
celer
vrhnje za kuhanje
klice graška
teriyaki umak (320g soja, 30g češnjaka, 40 g sezamovo ulje, med)
krema od celera: celer, maslac

Upute za pripremanje:

Lososa očistimo, filetiramo i porcioniramo. Cvjetaču i brokulu razdvojimo na cvjetiće i kuhamo na pari 6 minuta. Mrkvu ogulimo i narežemo na štapiće te kuhamo na pari 5 minuta. Za kremu od celera pirjamo celer na maslacu. Kada omekša blendamo ga te dodamo soli i papara.
Posoljenog lososa ispečemo na roštilju. Premažemo ga teriyaki umakom. Povrće začinimo extra djevičanskim maslinovim uljem, posolimo i pečemo u pećnici na 250 °C 4 minute.
Kremu od celera serviramo na tanjur te na nju stavimo lososa, poslažemo raznobojno povrće i dekoriramo klicama graška.