CRNI RAVIOLI PUNJENI KOZICAMA I SKUTOM U UMAKU OD PRŠUTA I TARTUFA (Glavno jelo)

Specijalitet Dalmatinske kuhinje

Sastojci:

za nadjev:
očišćene jadranske kozice
skuta
vrhnje za kuhanje
mozzarela
maslinovo ulje
sol,
svježe mljeveni bijeli papar
za umak od pršuta i tartufa:
35 g domaćeg pršuta narezanog na sitne kockice
pola male žlice maslinovog ulja s tartufom
100 g vrhnja za kuhanje
12 g masla
5 g tartufate
prstohvat soli
svježe mljeveni šareni papar
prstohvat svježe sjeckanog peršina

Upute za pripremanje:

Izradimo raviole na alatu za lazanje po receptu za tjesteninu, uz dodatak crnila od sipe. Od tijesta metalnim obručem napravimo krugove promjera 9 cm. Svaki krug po rubovima premažemo razmućenim žumanjkom.
Od sastojaka za nadjev u blenderu napravimo rustikalnu smjesu kojom punimo prethodno pripremljeno tijesto. Napunimo nadjevom, preklopimo i vilicom pritisnemo rubove. Raviole kuhamo u slanoj vodi dok ne isplivaju na površinu.
Serviramo ih na toplom tanjuru i prelijemo pripremljenim umakom.