Restoran KADENA, Split

  • Vlasnik: Robert Zoric
  • Voditelj: Zdravko Pačar
  • Glavni kuhar: Matej Pačar
Radno vrijeme:
  • pon - ned 12:00 - 00:00
Restoran Kadena se smjestio u Splitu, na Zenti ponad lučice i plaže. S terase restorana pruža se pogled na Brač, Šoltu i Hvar, a gosti ne ostaju uskraćeni za taj pogled niti zimi, jer ih od njega dijeli samo staklena stjenka. Moderna arhitektura uz spoj drva i kamena. Stručno osoblje od 34 člana se kreativno trudi da gosti spoznaju nove okuse i osjećaju se ugodno.
Na gostu je da se odluči između fine dining‑a na teme ribe, mesa ili kombinacije namirnica, te broja sljedova od četiri, šest, deset, pa do dvadeset sljedova. Kulinarski tim nastoji osmisliti personalizirani niz delicija pripremljenih kreativnim spajanjem tradicionalne i moderne mediteranske kuhinje.
Na jelovniku se nalazi niz delicija od svježe ribe i drugih plodova mora, vrhunska mesna jela - beefsteak u prošeku i timut papru, janjeći kotleti aromatizirani medom na kremi od graška s hruskom od indijskog oraščića, Foie Gras u konjaku i soku od naranče s tigrastim kozicama na crumbleu od badema i lješnjaka, ragu juha od goveđeg repa te krem juha od škampa s brokulom... Vješte ruke kuhara pripremaju domaće raviole punjene kozicama i mladom kapulicom na kremi od mrkve aromatizirane ružmarinom. Domaćini su posebno ponosni na desert Kadena (souffle od tamne belgijske čokolade, sladoled s okusom tartufa, crumble od badema i čokolade, krema od kruške i jabuke).
Vinska karta nudi bogati izbor hrvatskih i stranih vina, šampanjaca i pjenušaca, a barska lista veliki izbor vrhunskih konjaka, viskija i gina.

U vodećih 100 restorana ušao je 11 puta i to 2010, 2012, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019, 2020, 2021 i 2022 godine.