Gastronaut Plavi tanjur
restoranireceptipićaGastronaut klubzanimljivosti
            
Dosta vam je kuhanja kod kuće?

Upitnik za goste restorana
Postanite doušnik!
Promjenite podatke ovog restorana.
Reklamirajte se na
 www.gastronaut.hr

Obiteljski smještaj na Kvarneru

 

Pansion Mariza

izrezi

Glasam za ovaj restoranRestoran RONJGI, Viškovo
Restoran ronjgi


vlasnik: RI-ING d.o.o.


voditelj: Guido Mušković


kuhar: Radmila Drča


adresa: Ronjgi bb, 51216 Viškovo


telefon: 051 256038


fax: 051 258016


web: www.ronjgi.com.hr


e-mail: restaurant@ronjgi.com.hr


radno vrijeme: 10-24


broj sjedećih mjesta: 180 100


 
prostor se može klimatizirati kuhinja sprema jela pod pekom kuhinja sprema jela pod pekom


osigurano parkiralište: za 100


osigurano plaćanje sljedećim karticama:

American expressDiners Club InternationalVISAEuro Master Card


Restoran ronjgi Na tradicionalnom izletištu Riječana i Opatijaca, udaljenom petnaest minuta vožnje od Rijeke i Opatije, 2002. godine je otvoren restoran, kojeg vodi poznati ugostitelj Guido Mušković.
Restoran Ronjgi se nalazi u rodnoj kući kompozitora Ivana Matetića Ronjgova koji je glazbu čakavskoga kraja prenio na koncertni podij. U sklopu kompleksa nalazi se i Ustanova Ivan Matetić Ronjgov koja radi na očuvanju i potiče autohtono glazbeno stvaralaštvo te spomen soba I. M. Ronjgova. Tu su i dječje igralište i veliko parkiralište.
Toplo uređen prostor, kreativan i bogat meni s domaćim specijalitetima s roštilja na drveni ugalj i jelima od divljači te susretljivo osoblje privukli su brojne goste za njihove poslovne i obiteljske svečanosti. Velika sala je ukrašena slikama domaćih pejsažista, a u Kastavskoj konobi, koja je zapravo originalna kuća kompozitora, prostor je uređen tradicionalno. Uživanje u halubjanskom roštilju, domaćoj hrani te vinu iz bukalete izražajnije je upravo u ovom prostoru.
Osoblje restorana svoju ponudu prilagođava godišnjem dobu i namirnicama koje su tada najatraktivnije, pa se primjerice, za vrijeme „Proljeća u Ronjgima“ stavlja naglasak na specijalitete od šparoga i mlade janjetine. Zimi se spremaju jela od divljači, a za one željnije snažnijeg obroka na raspolaganju su jela od konjetine i ždrebetine. Nazivi jela su u skladu s Matetićem, pa imamo Roženice (svinjski medaljoni), Brkica (svinjska vratina), Halubjansko kolo (niz predjela), Manti­njada (juneći file)...
U ljetnim danima terasa nudi utočište od gradske vreve, jer je temperatura uvijek niža za nekoliko stupnjeva nego na asfaltu ili plažama uz more.
Pogled na Kastavštinu i čisti zrak, aduti su koji se nadovezuju na gastronomsku ponudu.
U vodećih je 100 restorana ušao 2003., 2004., 2005., 2006., 2007., 2008., 2009., 2010., 2011., 2012., 2013. i 2014. godine.


Iz bogate ponude izdvajamo:
  - Medvjeđa šapa (glavno jelo), Specijalitet lovačke kuhinje
  - Motovunska šuma (glavno jelo), Specijalitet lovačke kuhinje

Preporučite restoran prijatelju

   

Pretraživanje po županijama

Podaci u ovoj bazi su godinama sakupljani iz raznih izvora: prijavama ugostitelje i gostiju, telefonskih imenika, popisa obrtničkih komora, informacijama u medijima i na Internetu i sl. Objavljujemo ih u dobroj vjeri da predstavljaju stvarno stanje. Ako su neki podaci netočni ili zastarili, molimo da uvažite (i)ili pošaljete ispravne pomoću ovog obrasca. Rado ćemo uvrstiti točne podatke, a ukloniti netočne.

 

mapa