Restoran KORMORAN, Bilje

  • Vlasnik: Belje d.d.
  • Voditelj: Ivan Skoko
  • Glavni kuhar: Miro Gugić
  • Radno vrijeme: 10-22

Daleko od gradske buke, a tako blizu svim ljubiteljima izvorne baranjske kuhinje – restoran Kormoran je idealno mjesto za gastronomsku avanturu koja ostaje u pamćenju i poziva na povratak. U ovom carstvu dobre hrane i još boljeg vina, na rubu nedirnute prirode Kopačkog rita, divljač i slatkovodna riba, mesna jela na tradicionalan način, kulen i kobasice, začinjeni ljutom sitno mljevenom crvenom paprikom, imaju onu pravu baranjsku aromu. 

Okružen cvrkutom ptica, restoran Kor­mo­ran odiše toplinom i srdačnošću, a svoje goste željne odmora i opuštanja dočekuje s veseljem. Bez obzira želite li dovesti svoje poslovne partnere na ručak, proslaviti rođendan, imendan ili vjenčanje, izvesti dragu ili dragoga na romantičnu večeru, restoran Kormoran je mjesto čiji djelatnici žele ispuniti vaše gastro želje. 

Prostrana terasa pruža užitak u jelu na otvorenom, a gosti mogu i promatrati kako vješti kuhari pripremaju specijalitete na otvorenom ognjištu ili u kotliću. Odrasli mogu potom prošetati velikim parkom i zelenom površinom ili se pridružiti djeci na dječjem igralištu.

Iz bogatog jelovnika osoblje Kormorana gostima posebno preporučuje specijalitete kuće: fiš paprikaš s domaćim tijestom, šaran u rašljama, šaran na baranjski, perkelt od soma, čobanac od divljači i file jelena na baranjski. Sva jela se sljubljuju sa širokim izborom odličnih vina Belje.

U vodećih 100 restorana ušao je 15 puta i to 1998, 2000, 2001, 2003, 2004, 2008, 2009, 2010, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017 i 2019 godine.