Restoran PRIMOŠTEN, Zagreb

  • Vlasnik: Dane Šiljković i Saša Rakar
  • Voditelj: Omer Mahić
  • Glavni kuhar: Mario Tomas
  • Radno vrijeme: 09 - 24

U centru Zagreba, u Stupničkoj ulici, već se deset godina nastoji pružiti doživljaj malog, primorskog mjesta Primoštena. Kao što je smisao riječi od koje je nastao Primošten „primostiti“ jer je u 16. stoljeću to bio nasip koji je „primostio“ otok i kopno, u restoranu Primošten gastronomske delicije pomažu mašti da se premosti udaljenost od mora. Restoran je preuređen 2005. godine i cilj domaćina je pružiti topao, dalmatinski ugođaj. Zidovi su oslikani morskim motivima, a klapa uživo pjeva četvrtkom i petkom uvečer. U Sali na donjem katu ili u separeima koji su smješteni na donjem i gornjem katu možete uživati u obiteljskim i poslovnim ručkovima i večerama, kao i u romantičnim trenucima. Kroz ponudu jela od ribe i mekušaca, školjaka i rakova, te mesnih varijacija popraćenih vrhunskim umacima, domaćini će pokušati ispričati priču na univerzalnom jeziku Mediterana, kojim su govorili kuhari, od Venecije do obala Malezije, od Grčkih otoka do Sardinije i sve do Visa, Palagruže i Primoštena - a to je jezik boja, okusa i mirisa.

U vodećih 100 restorana ušao je 4 puta i to 2006, 2007, 2008 i 2009 godine.