Gastronaut Plavi tanjur
restoranireceptipićaGastronaut klubzanimljivosti



 
Glasanje za omiljeni restoran
recepti

Brzo i fino umaci

Upitnik za goste restorana

Reklamirajte se na www.gastronaut.hr

Dukat d.d.

 

izrezi

GASTRONAUT preporucuje

Bogata tunina (glavno jelo),
Specijalitet istarske kuhinje


Bogata tunina Sastojci:
700 g tunjevine, 4 odreska
mrkva
crveni luk
list celera
300 g zrelih rajčica (ili pelata),
režanj češnjaka
lovor
žumanjak
peršin (po ukusu)
bijelo suho vino
maslinovo ulje


Opis:
Ugrijte 3 - 4 žlice ulja i pirjajte tuninu 15 minuta, često je okrećući, malo posolite. Sklonite s peći i držite na toplom.
Operite rajčice, odstranite sjemenke i narežite na kockice. Očistite mrkvu, crveni luk i celer pa ih sitno narežite te pirjajte na jako tihoj vatri na 4 - 5 žlica ulja, dodajte smrvljeni lovorov list.
Podlijte s pola čaše vina i pustite da ispari. Dodajte rajčice i promiješajte pa polagano kuhajte u poklopljenoj posudi četvrt sata dok se umak poveže. Umak mora ostati rijedak, što znači da ga se ne smije previše zgusnuti. Otklopite posudu, dodajte tunu i pažljivo promiješajte, kuhajte na tihoj vatri povremeno okrečući odreske.
Kad je jelo gotovo, skinite posudu s vatre te je pustite da se malo ohladi pa brzo miješajući dodajte žumanjak (jelo se mora omlačiti da bi se žumanjak stopio a umak postao poput kreme).

Isprintajte receptPošaljite recept prijatelju