Gastronaut Plavi tanjur
restoranireceptipićaGastronaut klubzanimljivosti



 
Glasanje za omiljeni restoran
recepti

Brzo i fino umaci

Upitnik za goste restorana

Reklamirajte se na www.gastronaut.hr

Dukat d.d.

 

izrezi

GASTRONAUT preporucuje

Pijana tuna (glavno jelo),
Specijalitet toskanske kuhinje


Pijana tuna Sastojci:
600 g (4 kriške) svježe tune
1 luk
1 češanj češnjaka
peršin
brašno
crno vino
maslinovo ulje


Opis:
Tunu operite, prosušite i pobrašnite u dubokom tanjuru kojeg ste napunili brašnom. Začinite s malo soli i dosta papra. Očistite luk, narežite ga i popirjajte na 5 ili 6 žlica ulja, zajedno s usitnjenim češnjakom i peršinom.
Dodajte kriške tune i pustite da zažute na srednjoj vatri, okrećući ih da bi sa svih strana dobile lijepu jednakomjernu boju. Podlijte tunu čašom i pol crnog vina i pirjajte na umjerenoj vatri još petnaestak minuta.
Tunu poslužite vruću, prelivenu umakom, a kao prilog poslužite zelenu salatu ili krumpir začinjen peršinom.

Isprintajte receptPošaljite recept prijatelju