Gastronaut Plavi tanjur
restoranireceptipićaGastronaut klubzanimljivosti



 
Glasovanje za omiljeni restoran
recepti

Upitnik za goste restorana

Reklamirajte se na www.gastronaut.hr

Kotanyi

 

izrezi

GASTRONAUT preporucuje

Sipice s blitvom (glavno jelo),
Specijalitet toskanske kuhinje


Sipice s blitvom Sastojci:
1 kg srednje velikih sipa
2 stručka blitve
2 češnja češnjaka
300 g gustog umaka od rajčica
crveni feferon
suho bijelo vino
maslinovo ulje


Opis:
Da biste očistili sipe, odvojite tijelo od krakova, tako da ih prerežete tamo gdje se spajaju i izvucite vrećicu s crnilom i utrobu. Zarežite sipu duž kosti da biste je lakše izvukli. Uklonite oči i usta, koja se nalaze u središtu krakova. Dobro operite i tijelo i krakove, pa pripremite sipe slijedeći upute iz recepta.
Sipe očistite i operite slijedeći gornje upute. Tijelo sipe narežite na deblje kolutiće, a krakove prepolovite.
Blitvu očistite i operite, uklonite stabljiku i skuhajte u lagano posoljenoj vodi. Kuhanu blitvu dobro ocijedite i narežite na krupne komade.
Sipe zažutite na 3 do 4 žlice ulja i češnjaku, podlijte čašom vina i pustite da tekućina ishlapi na jakoj vatri. Začinite solju i paprom.
Sipama dodajte blitvu i pirjajte desetak minuta, dodajte umak od rajčice, feferon i pustite da se kuha otprilike pola sata.

Isprintajte receptPošaljite recept prijatelju

   
 

Desktop | Mobilna verzija



Autorska prava © Multilink & Abisal 2000-2014 Sva prava pridržana.
Sadržaj ovih stranica se ne smije reproducirati ili prenositi mehaničkim,
elektronskim ili bilo kojim drugim sredstvima bez pismene dozvole vlasnika.