Gastronaut Plavi tanjur
restoranireceptipićaGastronaut klubzanimljivosti



 
Glasovanje za omiljeni restoran
recepti

Upitnik za goste restorana

Reklamirajte se na www.gastronaut.hr

Kotanyi

 

izrezi

GASTRONAUT preporucuje

Svinjetina u umaku (glavno jelo),
Specijalitet toskanske kuhinje


Svinjetina u umaku Sastojci:
1,5 kg svinjskih rebara
200 g crnih maslina
350 g umaka od rajčica
češanj češnjaka
ružmarin
kadulja
lovor
crno vino
maslinovo ulje


Opis:
Svinjetini uklonite masnoću i odvojite rebra. Na 4-5 žlica ulja popirjajte usitnjeni češnjak, ružmarin i kadulju. Dodajte meso i zažutite ga s obje strane ja jakoj vatri, posolite i popaprite po želji. Podlijte čašom crnog vina i pustite da tekućina ishlapi na umjerenoj vatri.
Nakon 6-7 minuta dodajte očišćene i narezane masline, nekoliko listova lovora i nastavite s kuhanjem, podlijevajući vinom ako bude potrebno. Nakon 5-6 minuta dodajte umak od rajčice, po potrebi dosolite i kuhajte meso na slaboj vatri još dvadesetak minuta.
Uz ovo jelo idealan prilog bila bi broskva koju ste skuhali u slanoj vodi, narezali na listiće i popirjali na 4 žlice ulja, 50 grama grožđica namočenih u mlakoj vodi i šalici pinjola.

Isprintajte receptPošaljite recept prijatelju

   
 

Desktop | Mobilna verzija



Autorska prava © Multilink & Abisal 2000-2014 Sva prava pridržana.
Sadržaj ovih stranica se ne smije reproducirati ili prenositi mehaničkim,
elektronskim ili bilo kojim drugim sredstvima bez pismene dozvole vlasnika.