Gastronaut Plavi tanjur
restoranireceptipićaGastronaut klubzanimljivosti



 
Glasovanje za omiljeni restoran
recepti

Upitnik za goste restorana

Reklamirajte se na www.gastronaut.hr

Blato 1902 d.d.

 

izrezi

GASTRONAUT preporucuje

Kunić u umaku (glavno jelo),
Specijalitet toskanske kuhinje


Kunić u umaku Sastojci:
800 g mesa kunića
350 g umaka od rajčice
1 mrkva, 1 luk, 1 rebro celera
2 češnja češnjaka
4 lista lovora
borovnice
crveni feferon
crno vino
2 žlice octa
maslinovo ulje


Opis:
1 Pripremite marinadu od pola litre vina, octa, povrća koje ste očistili i narezali na krupnije komade, lovora, borovnica i feferona. Meso narežite na komadiće i pustite da se marinira otprilike 8 sati, pa ga ocijedite.

2 Povrće ocijedite od marinade (tekućinu sačuvajte), usitnite i popirjajte na 4-5 žlica ulja.

3 Dodajte meso kunića, posolite, popaprite i pustite da zažuti. Podlijte kutlačom marinade i pustite da tekućina ishlapi na jakoj vatri.

4 Jelu primiješajte umak od rajčice, poklopite i ostavite da se kuha otprilike dva sata na vrlo slaboj vatri.
Jelo po potrebi podlijevajte marinadom koju ste razrijedili s malo mlake vode. Poslužite uz pečeni krumpir ili grah.

Isprintajte receptPošaljite recept prijatelju

   
 

Desktop | Mobilna verzija



Autorska prava © Multilink & Abisal 2000-2014 Sva prava pridržana.
Sadržaj ovih stranica se ne smije reproducirati ili prenositi mehaničkim,
elektronskim ili bilo kojim drugim sredstvima bez pismene dozvole vlasnika.