PEČENA RIŽA (Prilog)

Specijalitet Kineske kuhinje

Sastojci:

200 g riže duguljastog zrna
20 vodenih kestenova (iz konzerve)
70 g uzgojenih gljiva
2 rebra celera
1 mladi luk
sojin umak
sol
biljno ulje

Upute za pripremanje:

Rižu kuhajte 10 minuta u puno kipuće vode koju ste lagano posolili, ocijedite je i držite sa strane. Gljive operite i očistite, ocijedite kestene i očistite celer. Luk očistite, narežite na listiće i popirjajte u woku (ili u posudi) na žlici ulja. Dodajte rižu i pecite je 5 minuta na jakoj vatri, neprekidno miješajući. Primiješajte listiće gljiva, kestenja i celera, posolite, smanjite vatru i nastavite kuhati, još uvijek miješajući, još 10 minuta. Riži primiješajte žličicu sojinog umaka, još jednom promiješajte i poslužite ”.