Gastronaut Plavi tanjur
restoranireceptipićaGastronaut klubzanimljivosti



 
Glasovanje za omiljeni restoran
recepti

Upitnik za goste restorana

Reklamirajte se na www.gastronaut.hr

Blato 1902 d.d.

 

izrezi

GASTRONAUT preporucuje

Brodet sa začinskim travama (glavno jelo),
Specijalitet dalmatinske kuhinje


Sastojci:
1 kg ribe za brodet (škarpma, ugor, kijernja, tabinja, kovač)
1 mali jastog
2 veće glavice luka
3-4 češnja češnjaka
3 veće prezrele rajčice (ili pelat)
1-2 žlice vinskog octa, maslinovo ulje
0,3 l bijela vina
voda da prekrije ribu
sol, papar, peršin
metvica
timijan
kadulja
origano
estragon


Opis:
Očišćena i oprana riba se lagano isprži na ulju u loncu u kojem će se pripremati brodet. Riba se izvadi, na istom ulju se isprži grubo narezani luk, češnjak i peršin; dodaju se oguljene rajčice kojima je odstranjena koža i koštice. Kad su se rajčice propirjale doda se vino i smjesa se kuha 15-20 minuta. Doda se riba, potrebna količina hladne vode, soli i octa. Nastavlja se kuhati još sljedećih 8-15 minuta zavisno od veličine i vrste ribe. Pred kraj se dodaju začinske trave prema ukusu. Na kraju se sve popapri. Servira se s palentom kao glavno jelo.


Na specifičan način jelo priprema:
  - Restoran DUBRAVKIN PUT, Zagreb

Isprintajte receptPošaljite recept prijatelju

   
 

Desktop | Mobilna verzija



Autorska prava © Multilink & Abisal 2000-2014 Sva prava pridržana.
Sadržaj ovih stranica se ne smije reproducirati ili prenositi mehaničkim,
elektronskim ili bilo kojim drugim sredstvima bez pismene dozvole vlasnika.