TAGINE T'FAIA (Glavno jelo)

Specijalitet Tuniske kuhinje

Sastojci:

1 pile – 1.3 kg
2 luka
150 g oguljenih badema
4 jaja
peršin
1 vrećica šafrana
1 komadić korijena đumbira
30 g maslaca
maslinovo ulje
zelena salata i lepinje (kao prilog)

Upute za pripremanje:

Pile očistite i narežite ga na komade, pa ga pecite na maslacu, luku, vezici narezanog peršina i naribanom korijenu đumbira, posolite i popaprite. Podlijte vodom, pustite da zavri, smanjite vatru, poklopite i nastavite kuhati sat vremena.
Jaja kuhajte 7 minuta u kipućoj vodi i ogulite ih. Nastavite ih kuhati u istoj vodi, skupa sa šafranom, sve dok ne poprime boju. Bademe specite, ogulite i usitnite.
Piletinu poslužite prelivenu umakom od pečenja, posutu bademima i garniranu jajima narezanim na kolutiće. Kao prilog poslužite zelenu salatu i lepinje.