PATKA S ANANASOM (Glavno jelo)

Specijalitet Kineske kuhinje

Sastojci:

1 patka težine 1,2 kg
250 g ananasa iz limenke
200 g oguljenog prosa
2 paprike
đumbir u prahu
sojin umak
30 g brašna, maslac
biljno ulje

Upute za pripremanje:

Očistite patku, operite je i narežite na komadiće. Meso stavite u hladnu vodu koju ste malo posolili, pustite da provri, smanjite vatru, pokrijte i kuhajte 2 sata. Meso ocijedite i očistite od kostiju. Juhu procijedite i sačuvajte sa strane.
Meso patke usitnite na kockice i popirjajte ga nekoliko minuta na 3-4 žlice ulja. Tada meso ocijedite i stavite u posudu.
Dodajte ananas narezan na kockice (sok ananasa sačuvajte), papriku narezanu na listiće, 2 žličice šafrana i 2 kutlače juhe, pokrijte i pustite da se pirja otprilike 20 minuta. U međuvremenu skuhajte proso u vodi koju ste malo posolili.
Na tihoj vatri rastopite jednu žlicu brašna u soku od ananasa, dodajte 2 žlice sojinog umaka, malo crnog papra i onoliko juhe koliko je dovoljno da dobijete gusti umak. Patku poslužite prelivenu umakom, uz ocijeđeni proso začinjen s komadićem maslaca.